in

6 af de Bedste Tømmermænds kurer til efter nytårsaften

Bedste Tømmermænds kurer
Bedste Tømmermænds kurer - Billede

Vi kigger på de traditionelle tømmermænds kurer og nogle mærkelige måder at helbrede sin tømmermænd på.

Der er en stor chance for at folk kommer til at indtage alkohol i løbet af nytårsaften.

og som en klog mand en gang sagde:

“With great alcohol consumption, comes great hangover”

Jeg mener, det jo kun nytårsaften en gang om året.

Ulempen kommer så dagen efter nytårsaften, hvor hovedet er ømmt, halsen er tør og øjnene er tunge. For at bekæmpe tømmermændende har vi samlet nogle ideer til at hjælpe dig på vej.

Fra funky drinks til fedtede “junkfood”, denne liste er sammensat af bedste måder at slippe af med sin tømmermænd på.

Her er vores top tips:

1. Drik en masse vand

Vi starter med en indlysende, men det er også det bedste.

Drikkealkohol stopper kroppen fra at oprette et kemikalie kaldet vasopressin, hvilket betyder, at dine nyrer sender vand direkte til blæren i stedet for at absorbere i kroppen.

Det er også bag grunden til at skulle gå på toilettet så mange gange, mens du rent faktisk drikker.

Dette fører også til dehydrering, da kroppen kan udvise op til fire gange så meget vand, og det er nok derfor, at du har den dunkende hovedpine og tør mund.

Den bedste løsning er at lægge en dejlig stor pint vand (eller to) ved siden af din seng, før du går ud. På den måde vil du huske at drikke det, når du kommer ind.

Sørg for at du stadig drikker rigeligt med vand, når du vågner op næste morgen også.

Vi skal alligevel drikke otte glas om dagen, så det burde give dig en ide.

2. Drik noget Danskvand

En kinesisk undersøgelse på 57 forskellige drikkevarer viste, at citron- og lime-danskvand hjalp med at behandle alkoholen fra ens system hurtigere og fremskynde helbreds processen.

Sprite var blandt de drikkevarer, der hjalp med at sætte fart på processen, hvilket forårsager, at alkoholen blev brudt ned hurtigere og derfor reducerer varigheden af ens tømmermænd.

Jane Scrivner, forfatter af The Quick-Fix Hangover Detox: 99 måder at føle sig 100 gange bedre, sagde: “Det har et højt vandindhold at rehydrere dig og er højt i sukker til en øjeblikkelig opfrisker, men de enkle sukkerarter betyder at du sandsynligvis snart kommer ned igen.

“Men indholdet af citron og limejuice er alkalisk og vil hjælpe med at afbalancere syren i tarmene og dæmpe følelser af kvalme.

Danskvand med frisk presset citron er derfor en bedre mulighed.

Tømmermænd efter Nytår
Tømmermænd efter Nytår – Billede af karlyukav

3. Hovedpinepiller

Det er et andet indlysende valg – især når du vågner op med den følelse som dit hoved er i en vice – men NHS anbefaler faktisk at tage smertestillende medicin.

Det står, at køb af over-the-counter piller kan hjælpe med hovedpine og muskelkramper, men undgå aspirin, da det kan yderligere irritere maven og øge følelser af sygdom.

I stedet vælger et paracetamolbaseret middel eller ibuprofen lysin, som absorberer hurtigere og en med codein (fundet i ‘plus’ mærker), som at tage to smertestillende midler på én gang, siger eksperter.

4. Spis!

Der er altid en trang til at nå frem til stor, fedtet tallerken mad om morgenen for at hjælpe med at helbrede tømmermænd og det er en mulighed, der kan fungere for mange mennesker.

Fedtet i din frityr indeholder masser af kalorier, så du får en energiforøgelse, mens æg og kød er rige på aminosyren cystein, der anses for at være god til at fjerne toksiner.

Men eksperter anbefaler faktisk, at en intetsigende morgenmad kan hjælpe med at genoprette blodsukkerniveauet og uden at forårsage mere maveproblemer.

Crackers, toast eller en tynd grøntsagsbaseret bouillon er nogle af de muligheder, som NHS fremsætter.

Alkohol kan også nedbryde dine kaliumniveauer, så at spise en banan eller to vil faktisk få dig til at føle sig meget bedre.

5. Opløselig tabletter

Popping en af disse opløsbare multi-vitamin tabletter i et glas vand er en fantastisk måde at erstatte næringsstoffer tabt gennem alkohol.

De indeholder C-vitamin, B-vitaminer samt calcium og magnesium.

Der er også en god måde at downing noget vand på, hvis du ikke er opsat på smagen og kommer i en række smagsoplevelser – men sørg for at du har oplagret, fordi de fleste kemikere vil blive lukket på nytårsdag.

6. Marietidsel

Romerne brugte det til at behandle syge børn og snakebitter.

Mælketistel indeholder silymarin – som anbefales til leverforstyrrelser. Eksperter er dog opdelt. Nogle foreslår, at det kan hjælpe med at behandle leversygdom forårsaget af alkoholmisbrug. Men andre undersøgelser viser, at det ikke har nogen fordele for at forbedre leverfunktionen.

Hvordan man undgår en tømmermænd?

  • Husk at få sukker, mens du drikker
  • Drik vand, mens du drikker alkohol
  • Drik en halv liter vand inden du går i seng
  • Spis rigeligt før du tager i byen
  • Spis ingefær

Underlige tømmermænd kurer rundt om i verden

Citron

Puerto Ricans mener efter sigende at gnide en citron i din armhule, mens drikker kan forhindre næste morgen at blive et mareridt.

Og det får dig til at lugte godt, hvilket sandsynligvis er den eneste videnskabeligt beviste del af dette middel.

Spurve lort i ens Cognac

Efter at have drukket, sværger mange af os aldrig at røre en dråbe alkohol igen, men denne gamle ungarske kur er et ekstremt hår af hunden.

Nogle siger, hvis du får en sparv til at gøre sin virksomhed i et brandy glas, svulme det rundt og banke det tilbage, vil du være lige som regn.

Sandsynligvis en til at undgå, men det lyder ikke kun grumt, men vi er ikke sikre på, hvor hygiejnisk det ville være.

Rå æg

En klassisk tømmerhjerte kur kaldet en Prairie Oyster indebærer blanding af æggeblomme med Worcestershire sauce samt salt og peber.

Dette skal derefter sluges hele, passe på ikke at bryde æget.

Men denne kur anbefales ikke til gravide – eller nogen anden for den sags skyld.

Fårets hjerne

Igen kan ikke den ene til den svagehjertede, men tilsyneladende fårhjerne hjælpe, når dine egne følelser krypterer.

I Sydafrika er en traditionel tømmermandsbehandling at smelte et fårs mavevægge i en gryde med hvidblits moonshine, Umqombothi-øl eller et af landets berømte vine.

Friteret kanariefisk

Gamle romere kunne have været forud for deres tid, når det drejede sig om at smelte på dybstegte godbidder som tømmermagasin.

De plejede at tro at spise en dybfrit kanariefugl ville hjælpe med at lette din mave.

Tørret tyre penis

Italienerne er hjernen bag en anden quirky tømmermænd kur.

En gammel siciliansk overbevisning er, at nibbling en tyrs private dele kan hjælpe om morgenen efter natten før – men deres gyldne regel var, at det skulle klippes og tørres først.

League of Legends Drukspil

League of Legends drukspil

Bar-puzzles

Kan du løse dette puslespil for Alkoholiker?