in

Jägermeister Manifest – Hvordan Smager Den?

Jäger Manifest
Jäger Manifest

Jägermeister Manifest Anmeldelse

Det er på tide at glemme, hvad du synes om Jägermeister. For første gang i sin 80-plussårshistorie frigiver Jäger, en førsteklasses likør i USA kaldet Manifest, og det er den slags ånd, der vil ændre din mening om Jägermeister.

På omkring 300,- præsenteres Manifest i en helt anden kategori end flagskibet. Det er ikke designet til shots eller Jäger Bombs-det er for Jäger fans (og Jäger skeptikere) som gerne vil drikke godt og have noget at blande i cocktails. Manifest er 38 procent alkohol (3 procent højere end standarden) og er pakket med mere end 56 urter, rødder og blomster. Der er masser at pakke ud i smagen og aromaen, som frugt, bagværk krydderier, mynte, mørk chokolade og vanille, alle afrundede med en let træagtig finish. Det drikkes glat, når det serveres pænt og har en konsistens svarende til Campari eller en italiensk amaro-ikke sirupagtig, men ikke så tynd som en whisky. Når den hældes over en enkelt isterning, bliver manifestet næsten for let.

Jägermeister Manifest vs. Almindelig Jägermeister

Hvad er det der adskiller Manifest fra den standard Jäger er en botanisk hemmelige, det kan være en blanding af nogle hemmelige ingredienser samt en længere modningsproces (12 måneder). Og ja, botanikerne er virkelig en hemmelighed. Ligesom Fernet-Branca, Coca-Cola og Kentucky Fried Chicken, kender kun en håndfuld mennesker opskriften til Jägermeister og Jägermeister Manifest. Selskabet er dog villig til at spilde på sidstnævntes aldringsproces. Manifest bruger et hvedestillat fra Nordtyskland, der er blandet med den oprindelige opskrift. Likøren tilbringer derefter mere end et år, der aldres i små og store egekasser, der blødgør ånden og slår ned på nogle af de mest aggressive sider (som smages i den orginale) og tilføjer dybden undervejs. Det er fjernet nok fra standard Jägermeister til at retfærdiggøre prisen, men alligevel kendt nok til at genkende mærket.

Ved en udgivelsesbegivenhed blev Manifest serveret på tre måder: pænt, over is og i gammeldags twist (44 ml Manifest, 14 ml bourbon, 7 ml sort tesirup og en absintisk spritz). Michael Toscano, en bartender på Dante i New York, henviste også andre cocktails til at bruge den i, som en Manhattan-esque drink med whisky og Jäger, eller et Negroni-twist ved hjælp af Punt e Mes.

Manifest kan findes i udvalgte barer og spiritusbutikker, men kun en begrænset mængde blev frigivet, så det kan være svært at få hænderne på en flaske.

De 10 dårligste scorereplikker

De 10 dårligste scorereplikker

Jäger Manifest

Jägermeister har udgivet sin første Premium Version i 80 år